Radio 2

Oproep aan kinderen: spoor tijdens de berenwandeling ook losliggende tegels op

Samana, de vereniging voor mensen met een chronische ziekte of een beperking, vraagt aan ouders en kinderen om wanneer ze op berenwandeling gaan ook uit te kijken naar loszittende tegels of hindernissen op het voetpad. De bedoeling is om nadien aan elke gemeente een lijst met suggesties door te geven, zodat zij daar rekening mee kunnen houden bij toekomstige aanbestedingen.

Samana wou volgende week zelf een heleboel vrijwilligers in groep op pad sturen om de voetpaden te screenen, maar die actie valt nu natuurlijk in het water. "Vandaar de oproep aan kinderen en hun ouders", zegt Joke Tanghe van Samana.

"Als mobiele burgers staan we er niet altijd bij stil, maar eigenlijk heb je 1,20 meter obstakelvrije ruimte nodig op het voetpad. In Vlaanderen is dat helaas allesbehalve zo. Je komt heel vaak verlichtingspalen tegen midden op het voetpad. Er zijn ook overhangende struiken of fietsen die op het voetpad geparkeerd staan. Nu alle kinderen op pad gaan met hun ouders willen we van de gelegenheid gebruik maken om alle straten in de gemeenten te kunnen screenen op die obstakels."

Radio 2

Meest gelezen