Bert Gabriëls op Youtube

Komiek Bert Gabriëls verspreidt oproep van gouverneur Vlaams-Brabant: "Bleft thoewes"

Komiek Bert Gabriëls heeft een filmpje gelanceerd om ons te motiveren om de coronamaatregelen vol te houden en gewoon in ons kot te blijven, ook al wordt het deze week weer mooi weer. De komiek uit Malderen bij Londerzeel kreeg de vraag van de gouverneur van Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte, om de boodschap mee te verspreiden.

In de video roept de komiek op om allemaal thuis te blijven, hoe lastig dat ook is. "Wat ga je missen? Een familiefeest? Familiefeesten hebben een voordeel en een nadeel: het voordeel is dat het een feest is. Het nadeel dat er familie bij is. Blijf thuis, drink een Palm en dan heb je alleen de voordelen", klinkt het bij Gabriëls in het Malders dialect. (lees verder onder de video)

Ook de komiek zelf blijft momenteel in zijn kot, heeft geen optredens en dus ook heel wat minder werk. In tussentijd werkt hij wel al verder aan zijn nieuwe eindejaarconference over dit unieke jaar 2020. "Ik maak elke week een kort stukje over het nieuws op mijn Facebookpagina. Ook al blijft het raar om comedy te brengen zonder publiek."

De gouverneur van Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte, vroeg de komiek om mensen mee te motiveren om de coronamaatregelen te respecteren. Met dit mooie weer kunnen minder mensen aan de drang weerstaan en gaan ze vaker naar buiten voor niet essentiële verplaatsingen. "Zelfs in Dilbeek, waar er op het cultuurcentrum geschreven staat "Waar Vlamingen thuis zijn". Ze zitten niet thuis, ze zitten buiten", aldus Gabriëls.

Meest gelezen