Amy Schumer verandert naam van haar zoontje: "Want die verwees te veel naar geslachtsdelen"

Het was heuglijk nieuws, begin mei 2019, voor stand-upcomedian en actrice Amy Schumer en haar echtgenoot Chris Fisher: de geboorte van hun eerste kind. "A royal baby is born", zo omschreef Schumer, onder meer bekend van het bioscoopsucces "Trainwreck", de verwelkoming van haar zoontje op haar Instagramaccount. Enkele dagen later maakte ze ook de naam van haar baby publiekelijk: Gene Attell. Waarbij Attell verwees naar een van Schumers beste vrienden, collega-komiek Dave Attell. Maar al snel werd duidelijk dat die keuze niet echt kindvriendelijk was en daarom besliste Schumer de naam van haar kind alsnog te veranderen.

Onmiddellijk na de bekendmaking van de naam Gene Attell merkten sommigen op sociale media al op dat die naam, wanneer men hem snel achter elkaar zei, eigenlijk 'genital' opleverde, met betrekking tot de geslachtsorganen dus.

Uiteindelijk werd dat ook duidelijk voor Schumer, zo vertelde ze zopas in haar eigen podcast “3 Girls, 1 Keith”, en besliste ze de naam van haar 11 maanden oude zoontje alsnog te veranderen: “Weten jullie dat we de naam van onze baby intussen officieel veranderd hebben? Hij heet nu Gene David Fisher. Voordien heette hij officieel Gene Attell Fisher. Tot we ontdekten dat, en dat is puur toeval, we hem eigenlijk de naam ‘Genital’ gegeven hadden. Want Gene Attell klinkt als Genital.”

Podcastgaste Claudia O'Doherty vulde dan aan: “Het was mijn moeder die me erop wees dat Gene Attells naam op ‘genital’ leek: “Amy heeft haar kind de naam van genitaliën gegeven”, zei ze, en ik had zoiets van: “Wat zegt die nu?” Maar ja, ze had gelijk.”

“We hebben de naam veranderd in David, waardoor de band met Dave Attell blijft, maar ook een band met mijn vader, die David heet, ontstaan is. We hebben de naam dus officieel laten veranderen in Gene David Fisher”, aldus Schumer, die nog toegaf dat de link van de 'oude' naam met een vagina te opvallend was.

Meest gelezen