MIVB vervoert naast reizigers nu ook berichten

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB lanceert "Voices of Brussels". Een elektrische bus zal een aantal dagen rondrijden om berichten voor familie en vrienden die in Brussel wonen of werken, letterlijk aan hen te bezorgen. 

De MIVB wil haar steentje bijdragen in deze periode waarbij contact houden tussen mensen moeilijk is. Naast het blijven aanbieden van vervoer voor wie zich absoluut moet verplaatsen, vervoert de MIVB vanaf morgen ook berichten. Onder de naam "Voices of Brussels" kunnen mensen berichten insturen die dan via een bus letterlijk voor het huis of werk van de bestemmeling in Brussel worden voorgelezen. 

“Het is een elektrische minibus die via luidsprekers berichten bij Brusselaars zal brengen of mensen die er werken”, zegt An Van hamme van de MIVB. “Je schrijft een boodschap naar de MIVB met de naam en het adres van de bestemmeling. Wij zorgen ervoor dat die berichten de komende dagen worden uitgezonden via de bus die elke dag een ander parcours zal volgen.”

Ludieke manier om mensen bij mekaar te brengen
An Van hamme, MIVB

De bus zal tussen 17 en 20 uur rondrijden langs de woonplaats of de plaats waar de bestemmelingen zich bevinden. De MIVB kondigt de reiswegen van de bus op voorhand aan op haar Facebook-pagina. De verzender kan zo de bestemmelingen eerst verwittigen om op een bepaald tijdstip de oren gespitst te houden.

“Onze taak als openbare vervoersmaatschappij is ook om mensen bij mekaar te brengen en elkaar te ontmoeten, maar dat kan nu even niet. Vandaar dat we dit toch een ludieke manier vinden om toch berichten op een bestemming te brengen”, zegt An Van hamme nog. 

Meest gelezen