Politie verspreidt opsporingsbericht voor dief van politiepistool tijdens rellen in Anderlecht

De politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de 18-jarige Moeze Karoui uit Sint-Jans-Molenbeek. De jongeman is geïdentificeerd als de dader die zaterdag 11 april bij de rellen in Anderlecht een dienstwapen van een agent heeft gestolen.

Afgelopen weekend braken er op vrijdag en zaterdag rellen uit in Anderlecht, nadat een jongeman die op vrijdagavond wegvluchtte van een COVID-patrouille in botsing was gekomen met een politiewagen en dit niet had overleefd. Tijdens de rellen kon een van de amokmakers het dienstwapen van een politieman stelen. De dader is nog niet gevonden en daarom wordt er op vraag van de Brusselse onderzoeksrechters een opsporingsbericht verspreid.

De politie is op zoek naar de 18-jarige jongeman Moeze Karoui. "Moeze is slank gebouwd en heeft donker haar. Hij draagt een snor en een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek van het merk Nike, een zwarte vest met kap en zwarte baskets met witte zolen", staat er in het opsporingsbericht.

Wie informatie heeft over de jongeman, kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt verzekerd. Het opsporingsbericht kan ook worden nagelezen op www.politie.be.

Meest gelezen