Radio 2

Bijzondere 'coronavakantiejob'. Sam ontsmet bussen van De Lijn: "Ik hoop dit nog even te blijven doen"  

Sam Van Halder ontsmet als student bussen van vervoersmaatschappij De Lijn. Zo kunnen de reizigers met een gerust hart opstappen. "Ze hebben ieder jaar iemand nodig en dit kwam perfect uit voor mij", zegt Sam 

Via zijn stiefvader, die ook bij De Lijn werkt, kon de zeventienjarige Sam uit Hechtel er als student aan de slag. Ongeveer drie bussen per dag neemt hij onder handen. "Ik heb zeker een uur nodig per bus", zegt hij vandaag aan Radio 2 Limburg.  Sam zorgt ervoor dat alles wat de reiziger aanraakt weer proper is als de bus opnieuw vertrekt. "Ik ontsmet bijvoorbeeld de gele buizen, de knopjes om de bus te doen stoppen en de plaats waar de chauffeur zit."  

Sam zit in zijn vijfde jaar houtbewerking, maar die lessen gaan nu natuurlijk niet door. Hij is blij dat hij op deze manier bezig kan blijven. "Dit is een ideale bezigheid tijdens de 'coronavakantie' en bang om zelf besmet te raken ben ik niet. Ik vind dat ik goed beschermd ben. Ik draag een pak, handschoenen en een mondmasker." Hij hoopt zeker nog een tijdje aan de slag te kunnen blijven. "Het is leuk werk. De tijd vliegt."

Radio 2

Meest gelezen