Belga

Stadsfestival Suikerrock in Tienen verhuist naar volgend jaar: "Tom Jones en Sisters of Mercy hebben al toegezegd"

Het stadsfestival Suikerrock in Tienen wordt uitgesteld naar de zomer van volgend jaar. De editie van dit jaar zou plaatsvinden van 30 juli tot en met 2 augustus. Alle festivals zijn namelijk tot eind augustus verboden vanwege de coronacrisis. De meeste artiesten van dit jaar hebben al toegezegd voor volgend jaar. De verkochte tickets blijven geldig. 

De organisatoren van Suikerrock hadden er zich duidelijk al op voorbereid dat het festival dit jaar niet zou kunnen doorgaan. "Wij voelden zo'n verbod aankomen en we zijn verschillende scenario's gaan onderzoeken", vertelt organisator Walter Kestens aan Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "We hebben overlegd met het stadsbestuur van Tienen, met de partners en met de artiesten. Uiteindelijk is beslist om heel het festival gewoon te verhuizen naar volgend jaar."

Het Tiense stadsfestival zal plaatsvinden van 29 juli tot en met 1 augustus 2021. De meeste artiesten die dit jaar op de affiche stonden hebben al toegezegd. "Zo hebben Tom Jones en The Sisters of Mercy al bevestigd", zegt Kestens. De tickets die al verkocht waren, blijven geldig voor volgend jaar.

Dan toch niet de laatste editie?

Dit jaar zou het de laatste editie van Suikerrock worden. Dat had Kestens maanden geleden al aangekondigd. Hij kloeg toen over een gebrek aan respect van het Tiense stadsbestuur. Nu klinkt er weliswaar een ander geluid. Zorgt de coronacrisis er onrechtstreeks voor dat Suikerrock misschien blijft bestaan? "Het is veel te vroeg om daarop een antwoord te geven. Maar we hebben wel een constructieve burgemeester op ons pad gevonden, dus we willen op dit moment zeker niets uitsluiten", besluit Kestens.

Meest gelezen