Radio 2

Tuinmannen werken hard door in Plantentuin Meise: “Natuur wacht niet op quarantaine”

In de Plantentuin van Meise zijn nog steeds 15 tuiniers aan het werk. “Want corona of niet, de natuur staat niet stil”, vertelt tuinman Steve De Medts in "Start je dag" op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. Meer nog, Steve en zijn collega’s hebben het drukker dan ooit nu de lente is aangebroken.  

Steve De Medts is tuinier in de Plantentuin van Meise. En coronacrisis of niet, daar is het nu drukker dan ooit. “De lente is aangebroken, het maaiseizoen is begonnen, we moeten veel water geven aan de nieuwe beplantingen. Er wordt gezaaid en verpot. De natuur is wakker geworden, en dat betekent veel werk.” 

Toch is Steve dankbaar dat hij nog altijd kan doorwerken. “Ik ben heel gelukkig dat ik dagelijks kan komen werken. Want hier in de Plantentuin is het aangenaam vertoeven. De natuur is groener geworden. De bosanemonen en sleutelbloemetjes beginnen te bloeien. De magnolia is zelfs al bijna uitgebloeid. Dat is jammer voor het publiek. Dat ze dat niet kunnen zien. Maar we blijven erg gedreven.  Zodat alles mooi blijft als de Plantentuin weer opengaat.”

We zijn nu met 15 tuinmannen aan het werk. Maar buiten de pauze zien we elkaar niet. De Plantentuin is enorm.

Momenteel zijn er 35 mensen van de 150 aan het werk “De meeste mensen werken thuis. Zoals de wetenschappers, herboristen, technische medewerkers. Onder andere de tuinmannen blijven wel op post.  Maar vaak komen we elkaar niet tegen. Iedereen heeft zijn eigen taken. Bovendien is de Plantentuin enorm.”  

De sfeer in de Plantentuin van Meise is voor Steve bevreemdend maar ook mooi. “Je hoort enkel de vogels fluiten, de ganzen kwaken en de machines ronken. Verder is het compleet stil. ”  

Meest gelezen