KSA Tienen

KSA Tienen zoekt verdwenen kampcontainer: "Hopelijk gewoon verplaatst zonder kwade bedoelingen"

Tijdens de jaarlijkse tentencontrole van KSA Tienen stelde de leiding vast dat de container met hun tenten en ander kampmateriaal verdwenen is. Als die container niet boven water komt, dreigen kampen in duigen te vallen. De jeugdbeweging doet een oproep in de hoop dat iemand meer weet.

Een gewone tentencontrole en inventarisatie liep niet zoals gepland. Toen, net voor de coronamaatregelen, een deel van de leiding van KSA Tienen naar de kampcontainer ging, bleek dat die verdwenen was. Er werd contact opgenomen met Ecowerf, omdat de container op een oude overslagplaats van de intercommunale langs de Ambachtenlaan stond. Ze verleenden hun volledige medewerking, maar tot op vandaag is het nog niet duidelijk waar de container staat.

Makkelijk enkele tienduizenden euro's verlies

Wat wel zeker is, is dat de tijd begint te dringen voor de jeugdbeweging. “Als we deze container niet terugvinden, is dat een regelrechte ramp voor onze werking”, klinkt het bij leiders Gerben Tuerlinckx en Dries Reniers. “Het gaat over al het materiaal dat we op ons jaarlijks tentenkamp gebruiken. Dat zijn onder meer onze slaaptenten, keuken- en materiaaltenten, eet- en kookshelters, zagen en sjorbalken. Het verlies loopt dan op tot enkele tienduizenden euro’s, makkelijk tot 60.000 euro.”

lees verder onder foto

Foto van de verdwenen kampcontainer

De container stond volledig uit het zicht en op een afgesloten terrein: "We hopen van ganser harte dat het niet om een diefstal gaat, maar dat de container gewoon verplaatst is door iemand zonder kwade bedoelingen. Het is nog wel steeds zo dat hij niet terecht is", aldus nog de leiding.

Heb je een tip of heb je zelf iets gezien? Reageer dan via de website van de KSA Tienen.

Meest gelezen