Vier studenten van Thomas More in Mechelen nog altijd aan de slag in Kaapverdië

Dries Van der Veken studeert Bedrijfsmanagement aan de Thomas More hogeschool in Mechelen. Samen met Lien D’Hondt, Jennis Ferraz de Souza en Laura  Mertens trok hij voor de coronacrisis uitbrak op internationale stage naar Kaapverdië.  Nu moeten ze daar voorlopig blijven omdat er geen vluchten terug zijn. Ze staan wel permanent in contact met de hogeschool, voelen zich veilig en zijn ook nog aan het werk in de mate van het mogelijke.

Kaapverdië bestaat uit verschillende eilanden in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Senegal in Afrika. "Momenteel is het hier nog niet zo erg als in Europa", vertelde Dries Van der Veken (in het midden op de foto) in Start Je Dag. "Er is een tiental bevestigde gevallen van covid-19 en er is ook al één dode. Iedereen moet hier ook wel binnen blijven tot 5 mei." Zijn stage en die van Jennis loopt min of meer door. Lien en Laura moesten wel naar een ander eiland verhuizen.

Boer zoekt vrouw

De stage van Dries was gepland tot 31 mei. Er is even overlegd om vroeger naar huis te komen maar uiteindelijk is hij gebleven: "Mijn vader zei me te blijven, want hij vond dat ik minder risico liep zo, dan door terug naar huis te komen. We zitten op een eiland, het virus zal hier moeilijker binnengeraken." Hij heeft ook nog werk: "Ik verblijf nu bij Etienne De Tandt, die bekend is van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw, en loop nu stage in zijn hotel. Er is nog altijd wel wat te doen."

En hij kan ook wel genieten van de quarantaine, lacht hij: "Ja, het is hier elke dag minstens 25 graden. Ik heb intussen dus ook een mooi kleurtje opgedaan. Ik kan hier moeilijk klagen."

Meest gelezen