© Jokko

Afgelasting Rock Werchter is ook voor gemeente Rotselaar financiële domper

De annulatie van het muziekfestival Rock Werchter betekent ook voor de gemeente Rotselaar een financiële domper. De gemeente loopt nu heel wat inkomsten mis. In totaal gaat het om ongeveer 225.000 euro die de gemeente dit jaar niet zal binnenkrijgen.

De annulatie van Rock Werchter betekent niet alleen voor de organisatie en lokale verenigingen een streep door de rekening. Ook de gemeente Rotselaar loopt inkomsten mis. Al vormt het wegvallen van die inkomsten geen groot probleem voor de gemeente, legt burgemeester Jelle Wouters (CD&V) uit. "Die inkomsten zijn vooral een compensatie voor de voorbereiding die de gemeente moet treffen en de onkosten verbonden aan het festival. Dat gaat  onder meer over het opstellen van veiligheidsplannen en het opruimen, waarvoor we extra personeel en materiaal moeten inzetten. Nu het festival niet doorgaat, zullen we die onkosten niet hebben."

"Drama voor festivalganger in mij"

Dat Rock Werchter wordt afgelast, komt hard aan bij burgemeester Wouters die zelf een fervenete festivalganger is. "Ik ken Rock Werchter al vanuit mijn kindertijd. Ik ben al naar vele edities van het festival geweest als festivalganger. Voor mij is dit een persoonlijk drama", vertelt burgemeester Wouters. "Maar ik heb wel alle begrip voor de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad. Deze crisis moet aangepakt worden en de gezondheid van de inwoners en de festivalgangers komt op de eerste plaats."

Meest gelezen