Afgelasting Tomorrowland is zware financiële klap voor Boom

De Nationale veiligheidsraad heeft gisteren beslist dat er deze zomer in ons land geen grote festivals mogen plaatsvinden tot eind augustus. De gemeente Boom, thuishaven van Tomorrowland, verliest daardoor € 1.3 miljoen aan inkomsten. Rumst, waar de camping staat van Tomorrowland, € 600.000. 

Tot 31 augustus mogen er geen grote festivals plaatsvinden in ons land. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad gisteren beslist. Dat is een zware domper voor de organisatoren van Tomorrowland maar het is ook een klap voor de gemeenten Boom en Rumst.

Boom verliest € 1.3 miljoen euro. Rumst € 600.000

Boom is de thuishaven van Tomorrowland. Eerder hadden de burgemeesters van Boom en buurgemeente Rumst wel al gezegd dat het beter was om het festival niet te organiseren omdat het een te groot risico zou zijn, zeker met alle internationale bezoekers. Maar het is dubbel natuurlijk want Tomorrowland is belangrijk voor Boom en de gemeente zal daardoor heel wat inkomsten verliezen, zegt burgemeester Jeroen Baert van Boom:

" Boom loopt dit jaar € 1.3 miljoen aan inkomsten mis. Dat betekent dat we de ambities wat zullen moeten bijstellen want dat is natuurlijk een serieuze hap uit ons jaarlijks budget. Ook de plaatselijke horeca zal serieus wat omzet verliezen en andere verenigingen waarvan de leden bijvoorbeeld dienstdoen als parkeerwachter of die de straten proper houden. Zij pikken allemaal een graantje mee van het festival en lijden dus verlies."

Ook buurgemeente Rumst, waar de camping staat van Tomorrowland, zal zo'n € 600.000 aan inkomsten verliezen.

Meest gelezen