Ymke Dirikx

Een bloedbad bij de Limburgse zomerfestivals en sportevenementen

De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om de komende maanden alle massa-evenementen en zomerfestivals te annuleren, heeft uiteraard ook in Limburg grote gevolgen voor de sector.

Zo zal Pukkelpop in augustus niet kunnen doorgaan. Maar het festival heeft onmiddellijk gereageerd door de data voor volgend jaar bekend te maken: in 2021 heeft Pukkelpop in Kiewit plaats van 19 tot 22 augustus volgend jaar. Organisator Chokri Mahassine zegt een aantal acts achter de hand te hebben waarmee volgend jaar verder kan gewerkt worden. Maar hij denkt dat de prioriteit nu moet gaan naar het leefbaar houden van de hele sector die nu aan het bloeden is. 

Extrema Outdoor zou normaal tijdens het Pinksterweekend, volgende maand al, plaatsvinden in Houthalen-Helchteren. Voor hen was een afgelasting de logische keuze. En ook Rock Herk in Herk-de-Stad, Buitenbeenpop in Leopoldsburg, Genk on Stage en Paal op Stelten kunnen niet plaatsvinden en daarnaast nog een heleboel andere muzikale en culturele evenementen. 

't Wordt een stille sportzomer

Ook in de sportsector vallen de komende maanden evenementen weg, denk maar aan de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder, die mogelijk in het najaar een editie krijgt, en een aantal races op Circuit Zolder zoals de DTM. De Grote Prijs van Lommel motorcross, een wedstrijd voor het WK, kan eveneens niet doorgaan. En het is ook helemaal niet duidelijk hoe en wanneer het nieuwe voetbalseizoen zal starten.

Meest gelezen