Ook Zuidfoor in Brussel op de helling: "We hopen dat er nog aangepaste versie kan doorgaan"

Ook de Zuidfoor in Brussel deelt in de klappen na de beslissing van de Veiligheidsraad om massa-evenementen al zeker tot eind augustus af te gelasten. Officieel is de kermis voorlopig nog niet afgelast, maar dat het evenement sowieso in een andere gedaante zal moeten plaatsvinden - als het al mag doorgaan - is duidelijk.

"Voor de foorkramers is deze epidemie een financiële ramp", vertelt "forain" Kevin Van Doorslaer. "Kermissen zijn al wekenlang afgelast en ook voor de komende tijd ziet het er niet goed uit. Jonge gezinnen hebben net geïnvesteerd in nieuwe attracties die ze nu niet kunnen uitbaten. We hopen ergens nog wel dat de Zuidfoor in een aangepaste versie zal mogen doorgaan." Normaal gezien zou de Zuidfoor plaatsvinden van 18 juli tot en met 23 augustus 2020, langs de Zuidlaan en de Slachthuislaan.

Zuidfoor "light"

De forains kijken een heel jaar uit naar de Zuidfoor. Die annuleren zou een grote aderlating zijn voor hen. "We proberen nu met de stad te bespreken hoe we het kunnen aanpakken. De kramen verder uit elkaar zetten en met een toegangscontrole werken zoals tijdens de periode na de aanslagen, is zeker een mogelijkheid. Zo zijn er niet te veel mensen tegelijkertijd op de kermis. We spreken over midden juli tot eind augustus, dat is niet alsof het morgen al zou zijn. We hopen nog, maar beseffen ook dat het er niet rooskleurig uitziet", aldus Van Doorslaer.

Meest gelezen