Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Inbreker zit acht uur lang vast in container van recyclagepark, brandweer moet hem bevrijden

Op een recyclagepark in Leuven moest de brandweer vanochtend een inbreker bevrijden die vast zat in een container. De man bleek daar al acht uur lang klem te zitten.

Rond acht uur vanmorgen werd de Leuvense brandweer opgeroepen voor een interventie in het containerpark van intercommunale Ecowerf aan de Grauwmeer in Leuven.  Een medewerker van het park zag de benen van een persoon bovenaan uit een container van Recupel steken. Het bleek te gaan om een inbreker die al acht uur in de container zat.

Lichtgewond

De man had blijkbaar in zijn ijver om een elektronische toestel te bemachtigen iets te ver gereikt in de container en was daarbij zijn evenwicht verloren. Daardoor kwam hij vast te zitten, ook met zijn armen achter zijn rug. Op die manier kon hij geen steun meer vinden om zichzelf uit zijn netelige situatie te bevrijden. Zijn benen staken wel nog buiten de container, maar de rest van zijn lichaam zat nog in de container vast. De inbreker raakte lichtgewond, hij werd naar het ziekenhuis overgebracht ter controle. De man krijgt twee boetes: eentje voor inbraak en één voor een niet-essentiële verplaatsing tijdens de coronamaatregelen.

Meest gelezen