Premier Wilmès pareert kritiek dat ze "onzichtbaar" is: "Als het noodzakelijk is, kom ik. Maar alleen dan"

De laatste dagen klinkt er her en der forse kritiek op premier Sophie Wilmès (MR). Ze zou "niet zichtbaar genoeg" zijn. Maar die kritiek pareert ze in "De ochtend": "Ik communiceer als er iets belangrijks gezegd moet worden. Ik begrijp dat er een vraag is voor meer aanwezigheid in de media, maar er is nu een grotere vraag om aan het werk te zijn."

U ziet ze als de veiligheidsraad nieuwe beslissingen neemt. En af en toe in de media. Maar daarbuiten loopt premier Sophie Wilmès niet al te veel in de kijker. Dat lokt hier en daar kritiek uit. Ze zou een "onzichtbare premier" zijn. 

Premier Wilmès gisteren na de veiligheidsraad

In "De ochtend" op Radio 1 verdedigt Wilmès haar aanpak: "Ik ben hier vandaag, ik was gisteren bij de televisie. Ik heb een toespraak gehouden. Ik ben iemand die communiceert als er iets belangrijks gezegd moet worden. Ik begrijp dat er een vraag is voor meer aanwezigheid in de media, maar er is een grotere vraag voor mij om aan het werk te zijn. Ik moet heel veel werken met mijn team. Er zijn ook heel veel mensen, die ook zaken kunnen verklaren."

Ik ben iemand die communiceert als er iets belangrijks gezegd moet worden

Sophie Wilmès, premier

Tegelijk benadrukt ze: "Als het noodzakelijk is, kom ik naar de media. Maar alleen als het noodzakelijk is."

Als het noodzakelijk is, kom ik naar de media. Maar alleen als het noodzakelijk is 

Sophie Wilmès, premier

"Werken is achter de schermen, dat is hoe je echt werkt", voegt ze eraan toe. En daar loopt het goed, zegt ze. "In de federale regering, maar ook in de regio's, in de gemeenten, in de ziekenhuizen, de rusthuizen, iedereen werkt heel hard tegen het virus. Er is geen competitie over wie meer werkt dan een andere. Velen van ons slapen niet genoeg, maar het is nu absoluut noodzakelijk. We zijn een goed team en werken zo goed mogelijk in moeilijke omstandigheden."

Herbekijk hieronder het gesprek met premier Wilmès in "De ochtend":

Videospeler inladen...

Meest gelezen