Google Maps

Limburgse woonzorgcentra ongerust over bezoek

Bewoners van woonzorgcentra en mensen met een beperking die in een instelling verblijven, mogen weer elk één bezoeker ontvangen. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad gisteren beslist. Maar vanuit de woonzorgcentra is daar veel kritiek op.

Alle koepels van de woonzorgcentra hebben ondertussen laten weten dat ze tegen de beslissing zijn om bezoek toe te laten. Vlaams minister van welzijn Wouter Beke (CD&V) vraagt ook om de beslissing uit te stellen.  En ook de Limburgse rusthuizen zijn bezorgd of zijn het helemaal oneens met dat bezoek.

Deze beslissing is voortvarend

Jo Robrechts, directeur Triamant Group

Bij woonzorgcentrum Triamant in Sint-Truiden zullen ze zich dan ook niet aan die beslissing houden. "De beslissing vinden wij voorbarig en voortvarend", zegt Jo Robrechts, directeur van Triamant Group. "We zitten dichtbij het punt waarop we corona bij het nekvel hebben, maar nu gaan lossen, zou echt te vroeg zijn. Daarom hebben wij beslist om het bezoekverbod aan te houden tot 3 mei."

Geen bezoek voorlopig

Bij de 4 Limburgse woonzorgcentra van Ocura gaan ze ook nog geen bezoek toelaten, zegt directeur Patrick Siborgs: "Er zijn grotere en kleinere centra. In Beringen zouden er dan bijvoorbeeld per dag 172 externe familieleden over de vloer komen. Dus alleen praktisch is dit geen goede zaak, maar ook op vlak van het bedwingen van deze epidemie, zetten wij nu de eerste stappen, dus wij gaan nu nog geen bezoek toelaten."

Meest gelezen