Organisatie Lokerse Feesten reageert deels opgelucht: "Misschien organiseren we iets kleins voor onze medewerkers"

De organisatie van de Lokerse Feesten heeft enerzijds hartzeer omdat het festival noodgedwongen geannuleerd is, maar is wel opgelucht dat de beslissing zo vroeg valt. Het festival zou pas in augustus plaatsvinden, dus nog niet alle voorbereidingen waren getroffen. 

"Het nieuws kwam uiteraard niet als een verrassing, we hadden het allemaal verwacht. Maar toch komt het zwaar aan", getuigt Timothy Heyninck, organisator van de Lokerse Feesten. "Ik heb heel veel hartzeer, maar tegelijk ook heel veel respect voor de mensen die de beslissing moesten nemen. Dat moet niet makkelijk zijn, maar het lijkt mij meer dan terecht."

Blij met duidelijkheid

Heyninck is ergens opgelucht. Het festival is pas in augustus, dus de organisatie weet al vrij vroeg waar ze aan toe is. "We zijn nu nog in het voorjaar, dus dat is normaal de periode dat we heel veel voorbereidingen treffen. Maar de ticketverkoop verliep stroef, we moesten nog contracten tekenen met leveranciers. Dus op dat vlak is het goed dat er nu al duidelijkheid is."

De Lokerse Feesten strikt elk jaar grote artiesten, zo stonden dit jaar onder meer Lionel Richie en The Black Eyed Peas op het programma. "Wij gaan zo snel mogelijk contact opnemen met die agentschappen. Want ook voor hen was het koffiedik kijken wat de festivalzomer zou brengen. Nu de knopen zijn doorgehakt, kunnen we concreter praten over de toekomst."

Misschien zullen we wel eens samenkomen met alle medewerkers

Organisator Timothy Heyninck

Het festival staat bekend om het engagement van de honderden vrijwilligers en de samenwerkingen met plaatselijke handelaars van bijvoorbeeld paardenworsten. "Die mensen willen wij deze zomer opvangen, voor zover de richtlijnen dat toelaten. Misschien dat we met de medewerkers wel eens samenkomen in de periode dat het festival normaal aan de gang is", vertelt de organisator. "Maar dat wil voor alle duidelijkheid niet zeggen dat er een light-versie van de Lokerse Feesten komt!"

Wat met tickets?

"De 46e editie van de Lokerse Feesten zal niet in 2020 maar in 2021 plaatsvinden", voegt hij nog toe. "En de mensen die al een ticket hadden gekocht kunnen op hun beide oren slapen: de waarde van de tickets blijft behouden. Je krijgt een voucher die twee jaar geldig is. Je kan dus kiezen of je naar de Lokerse Feesten in 2021 of 2022 wil komen. Hoe dat praktisch in z'n werk gaat, daarover krijg je binnenkort een mail."

Alleen de mensen die een fysiek ticket hadden gekocht in één van de verkooppunten, moeten zelf actie ondernemen. Zij moeten zich aanmelden via deze link, zodat de organisatie ook hen op de hoogte kan houden via mail.

kasto80

Meest gelezen