foto: Belga

LRM richt taskforce op om Limburg door coronacrisis te loodsen

Limburgse investeringsmaatschappij LRM richt een taskforce op om Limburg door de coronacrisis helpen. LRM heeft ervaring met crisissen. Zo heeft de maatschappij ook de sluiting van de mijnen en de sluiting van Ford Genk begeleid. 

De werkgroep van LRM kan bedrijven advies geven in deze moeilijke tijden, denkt algemeen directeur Tom Vanham: "We gaan eerst kijken wat de impact is op de bedrijven in deze crisis. We willen bedrijven helpen, zowel in de klassieke maakindustrie als in hooginnovatieve technologiebedrijven." In de taskforce zitten mensen die meer weten over investeringen, over leningen toekennen en mensen uit de financiële afdeling. Zij kunnen snel en heel concreet vragen beantwoorden. 

Maar heel wat ondernemingen moeten nog volop de schade opmeten, denkt Vanham. "Niemand weet hoe lang de lockdown nog duurt, en wanneer de maatregelen volledig opgeheven worden." Bedrijven die impact ondervinden, kunnen rekenen op hulp. 

Ik denk dat wij nu onze rol moeten spelen in Limburg, met de middelen die wij hebben. 

Tom Vanham, LRM

LRM heeft in het verleden Limburg doorheen de sluiting van de mijnen en de sluiting van Ford Genk geloodst. Maar deze crisis is van een ander kaliber. Vanham vergelijkt het dan ook eerder met de financiële crisis van 2008. "Het gaat hier echt om een implosie van de economie op wereldschaal. De volledige economie wordt wereldwijd en sectorbreed getroffen."

Naast de opichting van de taskforce zijn er nog andere hulpmiddelen. Zo wordt de KlimOp-lening voor kleine ondernemingen verlengd, omdat er meer vraag naar zal zijn. En LRM stelt ook een deel van haar vastgoed ter beschikking voor tijdelijke opslag. 

Meest gelezen