Ook jaarlijkse Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde gaan niet door: “We willen volgend jaar dezelfde artiesten en leveranciers”

De Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde kunnen dit jaar niet doorgaan. Door de verlenging van de coronamaatregelen zullen de jaarlijkse bierfeesten naar volgend jaar verplaatst worden. “Ik wil dan met dezelfde artiesten, leveranciers en sponsors samenwerken, hopelijk doorstaan zij deze crisis”, zegt organisator Peter Decordier.

Dat grote festivals niet meer mogen doorgaan, is duidelijk. Maar ook iets kleinere evenementen zoals de Adriaen Brouwer bierfeesten moeten afgelasten.

Jammer, maar begrip

De bierfeesten in Oudenaarde bestaan al sinds 1956. “Dit zal het eerste jaar zijn dat ze niet kunnen doorgaan, dat is natuurlijk jammer”, zegt organisator Peter Decordier. Toch is hij blij dat er nu duidelijkheid is: “We kregen veel vragen van mensen of de bierfeesten nog doorgingen eind juni of niet. Iedereen kijkt er naar uit om terug uit zijn kot te mogen komen.” 

Niet alleen de bezoekers maar ook de organisatie stond te popelen. “Wij keken er ook naar uit maar dan gaat het plotseling niet door. Dat geeft een gevoel van ontgoocheling maar er is ook wel begrip. De volksgezondheid gaat voor en dat begrijpen de mensen ook, hoe jammer het ook is.”

Je staat machteloos, dat is frustrerend, je staat erbij en je kijkt ernaar

Peter Decordier, organisator Adriaen Brouwer Bierfeesten

Afgelasten of verplaatsen

De bierfeesten zullen een jaartje wegblijven maar komen in 2021 terug. “We hadden eerst gedacht om de feesten te verplaatsen naar een ander moment dit jaar zodat we toch een uitlaatklep konden geven aan mensen”, legt organisator Decordier uit. “Maar dan kwamen we in het vaarwater van andere evenementen dus hebben we toch beslist om alles naar volgend jaar te verplaatsen, inclusief artiesten, leveranciers en sponsors.”

De organisatie hoopt dus om volgend jaar alle plannen terug boven te halen. “Alles was al klaar, ook de sponsoring was rond. Het zou leuk zijn als we alles kunnen doorschuiven naar volgend jaar maar we moeten eerst zien of alle sponsors en leveranciers de crisis doorkomen.”

Noteer alvast de nieuwe datum in je agenda: vrijdag 25 juni, zaterdag 26 juni en zondag 27 juni 2021.

kasto80

Meest gelezen