Hubert De Doncker

Ronsenaar hangt dagelijks een nieuwe corona-cartoon aan zijn raam

Elke dag hangt Hubert De Doncker uit Ronse om 5 uur ’s ochtends een handgemaakte cartoon aan zijn raam. Op de cartoons steekt hij de draak met een aspect van de coronacrisis. “Het is een uit de hand gelopen idee. Ik kan niet stilzitten en de tekeningen vloeien uit me”, zegt Hubert. “De cartoons zijn soms een beetje stout, maar dat moet kunnen," knipoogt hij.

Wat moet een 70-jarige man nog doen nadat hij alle klusjes al gedaan heeft in huis? Aan het tekenen slaan natuurlijk, dat is precies wat Hubert elke dag doet.

Bekijk hieronder enkele cartoons van Hubert.

Hubert De Doncker

“Ik heb de ramen al gepoetst, het gras afgereden, maar dat kan je niet elke dag doen”, zegt hij. Goed dat de ramen netjes gewassen zijn want elke dag plaatst Hubert er een nieuwe grappige cartoon achter. 

Hubert De Doncker

Volgens Hubert zijn de cartoons een uit de hand gelopen idee: “Ik volg Italiaanse les en omdat de toestand daar zo dramatisch was, had ik een cartoon gemaakt die deelde ik in het WhatsApp groepje van de les.”

Hubert De Doncker

De reacties op de cartoon waren zo positief dat Hubert prompt besliste om elke dag zo’n cartoon te maken. “Ik hang elke dag een andere cartoon achter het raam, maar ik plaats ze ook op sociale media.” Zo kan iedereen meegenieten van de grappige tekeningen.

Hubert De Doncker

Hubert kreeg zelfs al de vraag om zijn cartoons te bundelen in een boek. “Dat zou een mooi souvenir zijn aan deze speciale tijden.” 

Peter Malaise
Hubert De Doncker
kasto80

Meest gelezen