Floralux

Tuincentrum Floralux: “Een stormloop is onze grootste nachtmerrie”

Tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen vanaf zaterdag weer opengaan. Bij Floralux in Dadizele willen ze een stormloop vermijden met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Tuincentrum Floralux had al een spoedvergadering vastgelegd, want ze voelden dat een heropening er zat aan te komen. "Toch hebben we nog veel werk", zegt Fien Ternest van Floralux. “We willen vooral de veiligheid van onze klanten en medewerkers garanderen. Dat is onze hoogste prioriteit. We voorzien desinfecterende gel en wegwerphandschoenen voor klanten. We afficheren en roepen in de winkel om dat klanten voldoende afstand moeten houden van elkaar. We installeren ook wanden van plexiglas.”

Geen uitstapje

Het is voor het tuincentrum moeilijk in te schatten hoeveel volk er de eerste dagen zal komen. “Wij hopen dat er geen stormloop komt. Dat zou onze grootste nachtmerrie zijn. Wij doen een oproep aan onze klanten om het niet te zien als een gezellige familie-uitstap. Normaal gezien is dat een van onze grootste troeven, maar dat is nu absoluut onverantwoord. Wij vragen aan klanten om alleen te komen en met een doelgericht boodschappenlijstje. Je krijgt ook maar een half uur om je inkopen te doen."

Winkelen zonder hulp

Floralux heeft veel klanten uit Frankrijk. Zij mogen nog niet komen. “Het gaat hier om het algemeen welzijn. We vinden het dus niet vervelend. We zijn aan de ene kant blij dat we open mogen gaan, maar het is ook met een bang hartje. Wij waren geen voorstander van een heropening en vroegen daar dus niet om. Wij waren wel vragende partij voor één duidelijke regel voor iedereen. Daar zijn we dus wel tevreden mee.”

Bij Floralux werken ze normaal gezien met 150 personeelsleden. “Het is nog niet bepaald met hoeveel mensen we gaan werken, maar dat zal sowieso met een minimale bezetting zijn”, zegt Ternest. “We rekenen erop dat de mensen doelgericht shoppen en weinig hulp vragen aan onze medewerkers.”

Meest gelezen