Verkeerslicht regelt klantenverkeer aan supermarkt in Humbeek: "Minder problemen zo"

In Humbeek bij Grimbergen heeft een handelaar een creatieve manier gevonden om de klanten voldoende afstand te laten houden. Aan de ingang van de supermarkt staat namelijk een verkeerslicht. Klanten moeten wachten tot het licht op groen springt vooraleer ze binnen mogen. 

Aan de ingang ven de Delhaize-supermarkt in Humbeek staat sinds vanmorgen een verkeerslicht om de instroom van klanten onder controle te houden. Uitbater Dirk Huysmans haalde het verkeerslicht bij Fero, een bedrijf dat signalisatie verhuurt. “We hebben een verkeerslicht geplaatst met een rood en groen licht”, zegt Dirk. “Als het licht op groen springt, mag de volgende klant pas binnen. Om de zoveel tijd kan er iemand naar binnen, zodat de rij langzaamaan opschuift.” 

Secondenteller

Boven het verkeersbord tellen telkens ook de seconden af vooraleer het licht op groen springt. “We hebben dat gedaan omdat de mensen die aan het wachten waren niet duidelijk wisten hoe vlot de rij vooruitging”, zegt Dirk. “We merkten dat er soms problemen waren met mensen die aan de deur stonden. Sommigen deden moeilijk en begonnen ruzie te maken. Nu is het ieder om de beurt en ze kunnen duidelijk zien hoe lang ze nog moeten wachten. Het is een enorm succes.”

Meest gelezen