Vogelopvangcentrum Malderen plaatst "vogelbus" voor dieren in nood

Het vogelopvangcentrum van Malderen heeft een "vogelbus" geplaatst zodat mensen op een veilige manier toch noodlijdende dieren bij hen kunnen achterlaten.

Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Malderen doet een oproep om ook in deze coronatijden dieren te blijven binnenbrengen. Om alles veilig te houden en besmetting te vermijden kunnen de mensen de dieren achterlaten in een speciale bus die op de oprit staat , zegt Marc Van De Voorde van het opvangcentrum: "We zijn hier wel aanwezig. We horen een bel wanneer iemand zich aanmeldt, en we wachten dan tot die persoon helemaal weg is, vooraleer we het dier uit de vogelbus halen. Op die manier hebben we zo weinig mogelijk contact met anderen."

Goed om weten is dat wie een vogel naar het opvangcentrum brengt, geen boete riskeert. Het is een essentiële verplaatsing.

Meest gelezen