Belga Image

Volvo Car Gent bereidt zich voor op een eventuele heropstart van het bedrijf: "De veiligheid en de social distancing zijn prioritair"

Volvo Car Gent begint maandag met een testweek. Ze willen tijdens die week te weten komen waar de eventuele knelpunten liggen als het bedrijf weer volledig mag opstarten. "De social distancing zal moeten ingeoefend worden, want dat is echt het allerbelangrijkste. Maar er zijn ook een heel pak nieuwe maatregelen op vlak van hygiëne en op vlak van schoonmaak. Die zullen een heel pak strenger worden in onze fabriek", vertelt Barbara Blomme van Volvo Car Gent.

Het bedrijf van om en bij de 6.000 personeelsleden wil anticiperen op mogelijke problemen bij een volledige heropstart in de toekomst. Het is nog niet geweten wanneer dat zal zijn, maar een voorbereiding is goud waard. "De oefening is al een aantal weken bezig want dit is geen evidente materie.  We hebben al sociale inspectie over de vloer gekregen en zij waren onder de indruk van de maatregelen die wij hebben genomen", vertelt Barbara Blomme van Volvo Car Gent.

Veiligheid en social distancing zijn absoluut prioritair.

Barbara Blomme van Volvo Car Gent

Volledig in regel

"Onze ingenieurs en alle andere mensen hebben de voorbije 4 weken bijna dag en nacht gewerkt om de voorbereidingen voor deze testweek te doen. Ze deden dat met veel toewijding want we willen volledig in regel zijn met de strikte maatregelen die door de overheid zijn opgelegd." Het personeel in de fabriek kan vrijwillig meewerken aan de test, volgende week. 

Vrijwilligers

Het feit dat het vrijwillig is, is zeer belangrijk, vertelt Barbara Blomme: "Ze moeten het zelf willen doen en er vertrouwen in hebben. We zijn nu nog bezig om iedereen op te bellen. We vragen hen of ze vrijwillig willen komen testen. Maar we merken dat veel mensen staan te springen om terug te komen werken." Vrijwillig betekent niet gratis: "Ze worden betaald zoals ze normaal zouden komen werken", zegt Barbara Blomme.

"Het is ook belangrijk dat mensen het melden wanneer ze ziek zijn geweest door het coronavirus, of een gezinslid hebben dat ziek is geweest. Voor de veiligheid van iedereen willen we die nog even niet zien verschijnen in de fabriek."

kasto80

Meest gelezen