Archieffoto
Radio 2

Vrachtwagen botst op mobiele werf op de Binnenring Brussel in Vilvoorde: hele middag verkeersproblemen verwacht

Er staan lange files op de binnenring rond Brussel bij Vilvoorde. Rond half twaalf is daar een vrachtwagen ingereden op een mobiele werf. De klap was bijzonder hevig. De bestuurder van één van de werfvoertuigen is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, de chauffeur van de vrachtwagen raakte ook gewond. De ring is volledig afgesloten.

Door de aanrijding lekt er mazout uit één van de werfvoertuigen. De lading van de vrachtwagen, een witte vloeistof, kwam ook op de weg terecht. Beide substanties liggen in één grote plas over de rijstroken van de ring verspreid. De federale politie en het verkeerscentrum laten weten dat de takeling en het schoonmaken nog een hele tijd zal duren.

Iedereen moet de ring verlaten via de afrit in Vilvoorde-Koningslo. Er staat zowat één uur file vanaf Wemmel. Wie vanuit Gent richting Zaventem of Leuven wil, kan de ring beter verlaten bij Strombeek. Dan kan je via de A12 en het Reyerscomplex de A201 naar de luchthaven of de E40 richting Leuven bereiken. Mensen die vanuit het westen richting Limburg rijden, kiezen beter voor de route via Antwerpen. Daar zijn momenteel geen problemen.

Meest gelezen