Radio 2

Bestolen zorgkundige uit Landen doet oproep aan collega's: "Pas op voor diefstal van beschermend materiaal"

Zorgkundige Magali Luysterman uit Landen werd deze week slachtoffer van een diefstal. De dief had het gemunt op haar tas met beschermend materiaal. In de tas zaten een twintigtal mondmaskers, handschoenen en ontsmettende gel. "Ik was er niet goed van. Dat materiaal is essentieel in deze coronatijden om de mensen die ik verzorg en mezelf te beschermen", zegt Magali Luysterman. Ze roept haar collega's op om op hun hoede te zijn.

De diefstal gebeurde in de Neerwindenstraat in Landen, waar Magali Luysterman als zorgkundige werkt. Ze doet, bijvoorbeeld,  boodschappen voor de mensen, maakt eten voor hen of wast de mensen. Ze wilde aan haar volgende shift beginnen, toen ze merkte dat haar tas met beschermend materiaal uit haar wagen was gestolen.  In de tas zaten zo'n 20 mondmaskers, 100 handschoenen en handgel.

"Ik was er niet goed van", zegt Luysterman aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Al dat materiaal heb ik nu in deze coronatijden echt nodig. Ik had de tranen in de ogen. Ik moest aan mijn ronde beginnen." Luysterman vraagt zich af wie zoiets doet. "Is dat nu het nieuwe goud?", vraagt ze zich af. Ze roept collega's op om op hun hoede te zijn voor diefstal van beschermend materiaal.

Meest gelezen