Bedrijf uit Oudenaarde maakt sproeicontainers die wereldwijd corona helpen te bestrijden

ANG Groep uit Oudenaarde heeft, samen met Savic Engineering uit West-Vlaanderen, sproeicontainers ontwikkeld die in verschillende landen, onder meer in Spanje en Roemenië, gebruikt worden om straten en ruimtes te desinfecteren in de strijd tegen corona.  

ANG Groep uit Oudenaarde bestaat al bijna 30 jaar en ontwikkelt allerlei containertoepassingen en -types. Ze bedachten 3 jaar geleden, samen met enkele West-Vlaamse ingenieurs, een sproeicontainer voor landbouwtoepassingen die op elke vrachtwagen past. “Het is een systeem met een grote opslagtank en een sproeikanon, er zit ook een pomp en een motor in’, legt Guillaume Vander Stichele van ANG Groep uit. De container krijgt sinds de coronacrisis een nieuwe toepassing. “Door de opslagtank met ontsmettingsmiddel te vullen, kan je met de container straten en grote gebouwen snel desinfecteren”, zegt Vander Stichele. Doordat de containers compatibel zijn met zo goed als elke truck, is het systeem extra interessant.  

Het Spaanse leger gebruikt de sproeicontainer en er zijn er nu ook in Roemenië

Guillaume Vander Stichele, ANG Groep

De sproeicontainers lokken veel belangstelling, vooral vanuit het buitenland. “Er zijn intussen al 6 containers geleverd. Het Spaanse leger heeft er uitgebreid mee getest voor een week en daar worden ze nu ingezet. De laatste levering is naar Roemenië gegaan. Er is nog geen vraag gekomen vanuit België.” Intussen staan er in Oudenaarde al opnieuw 2 sproeicontainers klaar voor export. 

Meest gelezen