Andreas Glöckner via Pixabay

Kleine verenigingen houden grote benefietweek om toekomst te verzekeren

Van 1 tot en met 8 mei houden verschillende kleine verenigingen uit Begijnendijk, Tervuren en Ternat een benefietweek. Met het geld hopen ze hun toekomst te verzekeren. Zo zijn er gekke uitdagingen, een barbecue aan huis en een online tombola. 

Robin Meynaerts is lid van DeTheaterBende in Begijnendijk. Samen met een aantal andere verenigingen organiseert hij binnen twee weken een grote benefietweek. Mensen kunnen hen uitdagen voor de vreemdste opdrachten. "Dat kan gaan van 100 poffertjes bakken, tot 100.000 stappen zetten. Niets is te gek. Zolang het maar geld oplevert voor de verenigingen die het nu moeilijk hebben." Ook voor zijn eigen theatergezelschap breken harde tijden aan. "We zijn nog maar pas begonnen en waren van plan om een grote sponsortocht te houden. Begin mei stond een eetfestijn gepland. Dat gaat allemaal niet door. Waardoor we ook geen geld verdienen." 

Vlees aan huis

Het geld gaat onder andere naar de eerste voorstelling die Robin zal geven met zijn theatergezelschap. "Die staat voor november gepland." Maar daarnaast doen ook andere verenigingen mee. "Zoals hockeyclub The Blue Lions uit Tervuren. Zij gaan een grote barbecue houden en al het vlees aan huis leveren. Scouts De Geuzen uit Ternat organiseert een online tombola."  

Meer info over de benefietweek vind je op de Facebookpagina van het evenement.

Meest gelezen