"Dit wilden we al zolang doen en nu hebben we tijd genoeg, niet?"

Creatief blijven in deze tijden van corona, voor het Hongaarse koppel Fanni Kovacs en Norbert Hosszu lijkt het alvast geen probleem te zijn. Binnen de muren van hun appartement proberen ze bekende filmscènes na te doen, met de huishoudelijke middelen die hiervoor aanwezig zijn. Een low budget-versie dus van soms 'iconische' filmbeelden. Dat levert verrassende resultaten op die op sociale media erg gesmaakt worden.

Fanni Kovacs op nieuwswebsite BoredPanda: "We houden ervan om op te treden en mensen te entertainen. We maken zelfs deel uit van een plaatselijk improvisatietoneelgezelschap. Maar de quarantainemaatregelen hebben er nu voor gezorgd dat plannen daaromtrent niet kunnen doorgaan. En dus zochten we naar alternatieven."

"We houden beiden erg veel van films, Norbi dan vooral van films uit de jaren 70 en 80. Bovendien verkleden we ons graag, iets wat we al graag deden toen we nog studeerden. Waardoor we nu beschikken over heel wat accessoires die we eigenlijk toen gebruikten, en nu dus opnieuw kunnen gebruiken."

"Eigenlijk speelde dit idee al langer in ons hoofd en kunnen we er nu helemaal voor gaan. We hebben immers nu tijd genoeg. En als dat een glimlach op het gezicht van mensen kan toveren, in deze moeilijke tijden, dan is dat mooi meegenomen."

Wat dacht u van volgende selectie?

"E.T."

"Junior"

"Wreck It Ralph"

"Commando"

"The shining"

"Iron man"

"Mean girls"

"Rocky"

"Brokeback mountain"

"Star wars"

Meer foto’s kunt u hier vinden. 

Meest gelezen