Gemeente Glabbeek

Glabbeek verdeelt vanaf volgende week gratis mondmaskers aan inwoners

In Glabbeek gaat de gemeente volgende week gratis mondmaskers uitdelen aan al haar inwoners. Daarvoor is een budget voorzien van 25.000 euro.

In Glabbeek bekijkt de gemeente momenteel hoeveel mondmaskers er per woning nodig zijn en die maskers worden dan eind volgende week rondgedeeld aan alle inwoners.  "Glabbeek werkt hiervoor samen met een ambachtelijk familiebedrijf uit West-Vlaanderen", zegt burgemeester Peter Reekmans. "We hebben een bestelling geplaatst van 6.000 mondmaskers."

"We hebben gekozen voor maskers van een degelijke kwaliteit. Die kunnen ook herbruikt worden en gewassen op 90 graden. De inwoners krijgen er ook een handleiding bij hoe de maskers moeten gebruikt worden", voegt de burgemeester er nog aan toe, "want de gezondheid van onze inwoners is nu het allerbelangrijkste".

"Door het wegvallen van heel wat activiteiten, is er nu een budget van 25.000 euro vrijgekomen en dat willen we gebruiken om gratis mondmaskers rond te delen voor al onze inwoners.  Onze gemeentediensten zullen instaan voor die bedeling", besluit burgemeester Reekmans.

Meest gelezen