Radio 2

Hangbuikvarkens amuseren zich op kerkhof van Begijnendijk

Op het kerhof van Begijnendijk liepen gisterenochtend twee hangbuikvarkens rond. Met de hulp van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder konden ze gevat worden. Van wie de varkens zijn, is niet duidelijk.  

Opmerkelijk bezoek op het kerkhof van Begijnendijk gisterenochted. Twee hangbuikvarkens liepen er rond tussen de graven. Dat de dieren er zo snel mogelijk gevat moesten worden, werd al snel duidelijk."Hangbuikvarkens maken het maar al te graag te bont", klinkt het bij het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder. "Hangbuikvarkens woelen graag grasperken om, ze zouden bloemstukken kunnen opeten, en beeltenissen en persoonlijke aandenkens om grafzerken omver lopen op wroeten."

Dieren gedumpt?

Om die dieren te vatten schakelde te politie de lokale dierenarts en het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder in. "Het was niet gemakkelijk om de varkens te vangen, maar met behulp van een tiental netten die we op het kerkhof gespannen hadden, is het ons toch gelukt." Van wie de varkens zijn, is niet duidelijk. "De dieren hebben geen oormerk, dus kunnen we de eigenaar niet traceren. Het ziet ernaar uit dat de varkens gedumpt werden." De twee diertjes worden nu opgevangen in het opvangcentrum. 

Meest gelezen