In Limburg zal de ramadan ook anders verlopen in deze coronatijden

Volgende week vrijdag begint de ramadan, de vastenmaand voor moslims. En door de coronacrisis zal die anders verlopen dan normaal, ook in Limburg.

Zo blijven de moskeeën gesloten en mag niemand thuis mensen uitnodigen voor het breken van de vasten 's avonds. Het is een beetje wennen, volgens Erkan Konak, voorzitter van de Selimiye-moskee in Heusden-Zolder: "De verbondenheid en de gezelligheid zullen er dit jaar niet zijn, omdat we het individueel moeten vieren thuis. Dat is jammer, maar we gaan zeker de aanbevelingen volgen."

Streaming

Het zal dit jaar dus anders verlopen. "De moskeeën blijven dicht, maar de gebeden en het vasten kunnen wel in de privésfeer plaatsvinden", gaat Erkan Konak verder. "En het kan zijn dat de imam via streaming die verbondenheid toch naar de mensen kan brengen."

Meest gelezen