Kijktips van Ward Verrijcken: verborgen parels op internet, televisie en het nieuwe streamingplatform Quibi 

De lockdown blijft nog even duren en daardoor zit ook onze filmreporter Ward Verrijcken noodgedwongen opgesloten. Aan het scherm gekluisterd, ontwikkelde hij deze week voor ons een oogontsteking op zoek naar de beste beeldschermtips en grasduinde in het aanbod van Quibi.

Het nieuwe streamingplatform Quibi  is enkel beschikbaar als app op smartphone en biedt daardoor content aan met een duurtijd van maximum 10 minuten. Je kan met deze Amerikaanse dienst, concurrent van Amazon Prime en Netflix dus, niet casten naar een televisiescherm of kijken op een laptop. Filmreporter Ward Verrijcken zocht het uit en verzamelde voor ons enkele kijktips op deze nieuwe speler. Ontdek zijn opvallende suggesties in onderstaande video:

Videospeler inladen...

Ook op het internet en op televisie ontdekte Ward een aantal verborgen parels. Een absolute supertip is de Italiaanse detectivereeks "Il processo" op Netflix. Nog op Netflix speelt "Caliphate" over het radicaliseringsproces van moslimterroristen. Intellectuele televisie zien we dankzij Lumiereseries.com in "Bauhaus", een zesdelige miniserie over de beroemde kunststroming. Op onze eigenste VRT NU bevelen  we het prachtige "State of the union" graag aan in 10 afleveringen van 10 minuten. En afsluiten doen we natuurlijk met "Chernobyl", dat meesterwerk van de moderne televisie is te zien op Canvas en VRT NU. Meer info en fragmenten uit al deze series krijgt u gratis in onderstaande video:

Videospeler inladen...

Voor meer filmnieuws en exclusieve interviews: volg @FilmWard op Facebook en Instagram.

Meest gelezen