Luc Daelemans

Dan toch fietsen tussen de Limburgse bloesems... via het internet

Door de coronamaatregelen kunnen toeristen niet fietsen tussen de bloesems in Haspengouw. Maar via het internet komen de bloesems nu naar je thuis. Toerisme Limburg heeft enkele virtuele fietstochten uitgewerkt, die je vanuit je woonkamer kan beleven.

Dankzij Toerisme Limburg kan je vanuit je luie zetel, van op je terras of van op je hometrainer toch door de bloesems in Haspengouw fietsen. Gedeputeerde voor Toerisme Igor Philtjens (Open VLD): "Met deze virtuele belevingen willen we heel Vlaanderen laten meegenieten van de bloesempracht in onze provincie. Het is helemaal veilig en we zijn ervan overtuigd dat mensen zo inspiratie opdoen voor een bezoek aan Limburg na de lockdown."

Verschillende routes

Je kan genieten van verschillende tochten doorheen de provincie. "De bloesemtocht is 60 kilometer", zegt Philtjens. "Daarnaast is er ook nog een korte tocht door het water in Bokrijk. En binnenkort komt er ook nog een derde virtuele fietstocht door de bomen in Bosland." Als fietsfanaat kan je de route ook koppelen met je smarttrainer zodat de weerstand automatisch wordt aangepast aan het parcours op hun scherm. 

De virtuele fietstochten kan je bekijken via visitlimburg.be/virtueel-limburg of onderstaande video.

Meest gelezen