Maatregelen om drukte in fiets- en voetgangerstunnels in Antwerpen te vermijden

De vorige weekends was het vaak té druk in de fiets- en voetgangerstunnels in Antwerpen. Daardoor waren de afstandsregels erg moeilijk vol te houden. Om dergelijke problemen te vermijden, neemt het Agentschap Wegen en Verkeer nu maatregelen.

In Antwerpen komen er maatregelen in de fiets- en voetgangerstunnels onder de Schelde. Daar was het de voorbije weekends veel te druk en hielden mensen niet altijd voldoende afstand.

In de Kennedyfietstunnel mag je tot nader order de trappen enkel nog gebruiken als je uit de tunnel komt, om de tunnel in te gaan zal je de lift moeten nemen. In de Sint-Annatunnel gaat de lift op rechteroever tijdens het weekend dicht. De lift op linkeroever is defect, dus die kan je sowieso niet gebruiken. 

Laat de fiets- en voetgangerstunnels aan de mensen die ze écht nodig hebben om naar hun werk te gaan, zoals verpleegkundigen, havenarbeiders, supermarktbedienden en thuisverzorgers.

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)

'Ik vertoef op eigen oever'

"Vooral bij mooi weer en in het weekend neemt het verkeer in de tunnels sterk toe en dan is social distancing niet altijd evident. We willen vermijden dat we de tunnels dicht moeten doen want die worden ook gebruikt door mensen die naar hun werk gaan. Heel wat verplegers, havenwerkers, supermarkt­bedienden en thuisverzorgers maken er gebruik van. We doen dan ook een oproep aan iedereen om ons te helpen de tunnel open te houden voor de mensen die hem nu het meest nodig hebben", zegt Jef Schoenmakers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Wegen en Verkeer roept iedereen dus op om de tunnels enkel te gebruiken voor essentiële verplaatsingen. 'Ik vertoef op eigen oever' moet het motto zijn. Er gaat trouwens ook meer gecontroleerd worden.

Meest gelezen