Mozkito

Muizen eten volledig dak van oldtimer op: "Ik denk dat ze een nest wilden maken"

In Essene, een deelgemeente van Affligem, hebben muizen gedurende de wintermaanden het volledig dak van een Volkswagen Kever weggevreten. De oldtimer stond al die tijd in een houten garage. Het is bovendien niet de eerste keer dat dat gebeurt. 

Eigenaar Dirk Van Sinay wilde zijn wagen een onderhoudsbeurt geven, toen hij de ontdekking deed.  De dieren sloegen toe tijdens de voorbije wintermaanden terwijl de wagen stil stond in een garage. "Het was wel schrikken", zegt eigenaar  Dirk Van Sina. "Of eerder ruiken, want het rook erg muf, het leek wel pis".  

"De muizen zochten materiaal om een nest te maken, denk ik", vertelt Dirk. "Want ze hebben het piepschuim van het dak en de jute waarvan de bekleding gemaakt is, allemaal opgegeten. Het moet lekker zijn, vermoed ik, want ook de kabels van het motorblok waren doorgebeten, maar dat moeten marters geweest zijn", voegt Dirk er nog aan toe.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat ongedierte het gemunt heeft op de oldtimer van Dirk. "Vijf jaar geleden was ook een stuk van het interieur weggevreten en ik denk dat dat ratten geweest zijn.  Ik ben nu al een paar dagen bezig met de herstelling. Zo'n nieuw dak kost al gauw 435 euro. Gelukkig kan ik de reparatie zelf uitvoeren", besluit Dirk.

Meest gelezen