Pixabay

Opnieuw hond vergiftigd in Kapelle-op-den-Bos

In Ramsdonk, bij Kapelle-op-den-Bos, is donderdag alweer een hond vergiftigd. Het is ondertussen al de vierde hond op korte tijd die een vergiftigde vleesbal opeet en sterft.

Deze keer was het slachtoffer Loyd, een labrador. Dat gebeurde in de buurt van de hondenschool in Ramsdonk: "Er is inderdaad weer een hond vergiftigd, en jammer genoeg was het een lid van onze hondenschool", zegt Yolande Maes van hondenschool 't Leirkensdomein in Ramsdonk. "Blijkbaar is het heel snel gegaan en heeft hij iets opgegeten waarvan het baasje dacht dat het gras was. De hond is nog thuis geraakt maar is dan gaan liggen en er kwam schuim uit z'n muil.  Aangekomen bij de dierenarts, was de hond al overleden."

Hou je hond altijd goed in de gaten en aan de leiband

Lloyd was nog een jonge hond, geen twee jaar. Volgens de dierenarts wijst alles ook in de richting van een vergiftiging.  De lockdown zorgt er in elk geval wel voor dat mensen meer met hun hond gaan wandelen en dus ligt er misschien wel meer hondenpoep waar iemand zich aan ergert: "Nochtans benadrukken we in de hondenschool dat poep opgeraapt moet worden en honden aan de leiband", zegt Yolande. 

Nu er met het mooie weer veel mensen met hun honden gaan wandelen maakt Yolande zich extra zorgen en daarom nog deze oproep: "Ik wil alle hondeneigenaars waarschuwen om goed op te letten, laat je hond niet in vrijheid rondlopen en hou deze altijd goed in de gaten."

Meest gelezen