B&B Jetizo

B&B uitbaters Elly en Eric in Spanje ontkennen gerucht: "Tot nu toe geen verbod op zomertoeristen"  

Dat Spanje deze zomer geen toeristen zou toelaten is voorlopig onwaar. Dat zegt Elly Roox van Bed & Breakfast Jetizo in de Spaanse gemeente Ontinyent vandaag op Radio 2 Limburg. Het gerucht zou verspreid zijn door de Spaanse krant ABC. In de B&B blijven de kamers voorlopig wel leeg. 

Voor de sociale uitbaters is het ongewoon stil in de B&B. Maar de eenzaamheid valt wel mee zegt Elly, die dankzij de technologie in contact blijft met vrienden en familie. En ook de financiële klap valt wel mee zegt ze: "We hebben nu geen inkomsten, maar we hebben wel geluk dat ons pand volledig afbetaald is. Wij hebben gelukkig niet zoveel kosten. Maar het is natuurlijk niet fijn als je zonder inkomsten valt." 

Sommige collega's zetten hun B&B te koop. Maar wie wil dat nu kopen op dit moment? 

Er gaat al enkele dagen het bericht rond dat Spanje buitenlandse toeristen zou weigeren deze zomer. Dat zou een serieuze streep door de rekening zijn voor Elly en Eric. Maar het is helemaal nog niet officieel zegt Elly: "Ik heb dat ook gelezen. Het komt van de Spaanse krant ABC. Die willen altijd wat olie op het vuur gooien. Maar daar is nog niets officieels over gezegd." 

Het coronavirus is niet alleen iets dat de klanten weghoudt van B&B Jetizo. Eric, de man van Elly, kreeg het virus zelf ook te pakken en verblijft op dit moment in het ziekenhuis. "Dinsdag heb ik hem naar spoed gebracht", zegt ze. "Het gaat nu relatief goed met hem. Hij heeft wel wat ademhalingsmoeilijkheden. Er waren eigenlijk bijna geen tekenen van de ziekte. Maar hij is blijkbaar toch besmet geraakt. Ondanks onze veiligheidsmaatregelen."  

B&B te koop

Er zijn ook al enkele collega's van het Limburgse koppel die hun zaak te koop willen aanbieden. Maar dat is volgens Elly geen goed idee. "Eric beheert een pagina waar mensen hun B&B kunnen aanbieden. Op dit moment heeft hij drie nieuwe aanvragen gekregen. Maar wie wil dat nu kopen op dit moment? Je zaak nu verkopen heeft geen nut."

Elly blijft de lockdown ondertussen volhouden. Gelukkig is ze niet heel alleen. "Ik heb drie geadopteerde honden, twee poezen en een grote tuin. We kunnen ons hier wel bezighouden." En dan is er natuurlijk nog die stralende Spaanse zon. Al zit die soms ook in een soort lockdown. "Het is hier vandaag echt een ongelofelijke regendag."

B&B Jetizo

Meest gelezen