Kortrijk XPO

Studenten hogeschool VIVES zullen examens afleggen in Kortrijk Xpo

De hogeschool VIVES gaat twee zalen van Kortrijk XPO huren om een deel van de studenten daar examens te laten afleggen, op een veilige afstand van elkaar. Bij Howest zetten ze vooral in op digitale examens.

In elke zaal kunnen telkens 100 studenten op een veilige afstand examens afleggen. Sowieso zullen de helft minder examens op papier zijn. De andere helft zal gebeuren via opdrachten of een digitaal examen. "Kortrijk Xpo is een goede aanvulling op onze eigen gebouwen", zegt algemeen directeur van VIVES Joris Hindryckx. "We gaan werken met 3 shiften per dag. Dat betekent dat er per dag 600 studenten een examen kunnen afleggen. Daar zit telkens een uur tussen om alles te kunnen ontsmetten."

Ook de studenten van de universiteit KULAK moeten in enkele gevallen hun examen afleggen in Kortrijk Xpo. Bij Howest zetten ze heel fel in op digitale examens.

Meest gelezen