Zomerscholen moeten leerachterstand inhalen

De provincie Antwerpen gaat geld geven om zomerscholen te organiseren. Daarmee wil ze de leerachterstand, die mogelijk is opgelopen door het sluiten van de scholen, opvangen. Het is bedoeld voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

Heel wat kinderen zullen dit schooljaar mogelijk een leerachterstand oplopen omdat de scholen zo lang gesloten zijn. De provincie wil daar wat aan doen door zomerscholen te stimuleren.

Ze wil geld geven aan de lokale besturen en organisaties om die te organiseren voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Kathleen Helsen van het provinciebestuur: "Wij willen daarop inspelen door de zomervakantie optimaal te benutten om het leren tijdens de vakantie te stimuleren. Met bijzondere aandacht voor de leerlingen die het moeilijk vinden om op eigen kracht nieuwe leerstof te verwerven. Wij gaan ook maximaal samenwerken met alle organisaties in onze provincie die daar mee hun schouders willen onder zetten."

De provincie hoopt ook dat door de extra subsidie meer ouders een zomerschool in hun eigen buurt kunnen vinden. Het voorstel wordt volgende week voorgelegd aan de provincieraad.

Meest gelezen