Videospeler inladen...

Ook voor Maggie De Block is telewerk niet eenvoudig: “Dit is gekkenwerk”

Ook voor politici is het een hele klus om van thuis uit te werken. Dat tonen beelden uit de commissie Gezondheid in het federaal parlement. Die commissies vinden nu plaats via een digitaal Zoom-kanaal, en dat zorgde gisteren voor veel frustratie bij de parlementsleden. Ook minister Maggie De Block (Open VLD) raakte - op zijn zachtst gezegd - gefrustreerd. 

92 vragen dienden de parlementsleden in voor minister Maggie De Block in de commissie. Maar de minister had amper 35 minuten om die allemaal te beantwoorden. “C’est dingue” (dit is gekkenwerk, red.), liet de Block zich ontvallen, mogelijk op een moment dat ze dacht dat haar microfoon uit stond. 

Ondertussen moest De Block ook al aanwezig zijn op het Overlegcomité met de verschillende regio’s: “Dit vergt heel veel, twee vergaderingen tegelijk volgen”, klinkt de minister gefrustreerd. "Met mijn linkeroor in de Kamer, en met mijn rechteroor in het OCC waar we het hebben over de woonzorgcentra." 

Videospeler inladen...

Parlement voelt onmacht

Uit het parlement komt al langer kritiek dat de parlementsleden te weinig betrokken worden bij het coronabeleid. Er is een commissie COVID-19 opgericht waar de ministers hun beleid moeten toelichten, maar eigenlijk kunnen de parlementsleden daar niets meer aan die beslissingen veranderen. 

De voorzitter van de commissie Gezondheid, Thierry Warmoes van de PVDA, kwam gisteren zelfs met een persbericht om aan te kaarten dat De Block te weinig het parlement betrekt. “Niet netjes” en “wrang”, reageerde de minister. Het parlement stond bijna een maand geleden echter ook een deel van zijn macht af aan de regering via zogenoemde “volmachten”.

Meest gelezen