Overstromingen treffen Oost-Congo: minstens 24 doden, onder wie veel kinderen 

In Uvira, in het oosten van Congo zijn minstens 24 doden gevallen bij overstromingen. Velen van hen zijn kinderen. Door hevige regenval zijn drie rivieren uit hun oevers getreden, wat de zondvloed veroorzaakte. Zeker 3.500 huizen zijn verwoest.

Al een aantal weken regent het hard in Oost-Kivu, een provincie in het Oosten van Congo. "Maar de intensiteit van de regen in de nacht van donderdag op vrijdag heeft de burgers verrast", zegt de burgemeester van de zwaar getroffen stad Uvira.

Minstens 24 mensen zijn omgekomen. Onder de slachtoffers zijn ook veel kinderen. Hulpverleners konden nog enkele mensen redden die zich op het dak van hun huis hadden verschanst.

Zeker 3.500 woningen zijn volledig verwoest. De lokale overheid in Uvira zegt dat er ook vandaag nog gezocht wordt naar lichamen van overlevenden, en vraagt steun van hulporganisaties.

Door de hevige regenval van de voorbije weken en dagen zijn drie rivieren die door Uvira lopen uit hun oevers getreden. De schade in de stad met bijna 380.000 inwoners is enorm.

In de hoofdstad van de provincie Zuid-Kivu, Bukavu zijn sinds begin dit jaar ook al 15 mensen overleden door overstromingen, modderstromen en aardverschuivingen.

Bekijk hieronder beelden van de ramp:

Meest gelezen