Oproep Unizo West-Vlaanderen: "Kustburgemeesters, schrap tijdelijk de huurgelden voor strandbars"

Unizo West-Vlaanderen roept de kustburgemeesters op om de huur te laten vallen voor de strandbars zolang die niet kunnen opengaan. Die financiële steun is belangrijk omdat strandbaruitbaters meestal geen recht hebben op de steunmaatregelen voor de horeca.

Om overheidssteun te kunnen krijgen, moet je zaak een fysiek adres hebben. Strandbars hebben dat niet. En je zaak moet er ook al zijn van voor 13 maart, toen de coronamaatregelen voor de horeca ingingen. De strandbars zijn er pas na 15 maart of vaak zelfs vanaf de paasvakantie.

"Daarom vragen we de kustburgemeesters om een reddingsboei uit te gooien", zegt Wouter Blomme van Unizo West-Vlaanderen. "Ons pleidooi is dus om de betaling van de concessies op te schorten zolang die mensen geen inkomen hebben van hun uitbating. Lokale besturen kunnen veel doen voor die ondernemers. In Koksijde hebben ze het effectief al gedaan."

Het gemeentebestuur van Koksijde heeft de concessies voor maart en april al laten vallen.

Meest gelezen