Waar zijn de zwerfkatten in Mechelen gebleven?

Sinds de corona-maatregelen is er nog maar 1 zwerfkat binnengebracht bij de Mechelse Dierenbescherming om te laten steriliseren. Na de ingreep worden de katten teruggezet. De stad Mechelen en de vzw Dierenbescherming doen nu een oproep om de zwerfkatten toch binnen te brengen, om zo te voorkomen dat ze zich toch gaan voortplanten.

Vlaams minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts, had eerder in een open brief laten weten, dat het zwerfkattenbeleid een essentiële activiteit is, die moet verdergezet worden. Toch durven mensen geen zwerfkatten meer binnen te brengen bij de dierenbescherming of bij de lokale dierenartsen. Met als gevolg dat het risico bestaat dat er binnenkort overlast onstaat, nu het kittenseizoen aanbreekt.

Oproep

Daarom doet het dierenasiel in Mechelen, samen met de stad, een oproep naar iedereen die een zwerfkat ziet, om dat te melden. Dat kan via de website van Dierenbescherming Mechelen vzw, of via het meldpunt dierenwelzijn@mechelen.be. De katten worden dan gevangen, gesteriliseerd en teruggeplaatst. De sterilisatiecampagne, voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben om hun katten te laten steriliseren of castreren, blijft ook nog steeds doorlopen en kan via het centraal meldpunt ook in orde gebracht worden.

 

Meest gelezen