Radio 2

Auto's Rode Kruis-vrijwilligers in Oudenburg besmeurd met menselijke uitwerpselen

In Oudenburg zijn in de nacht van zondag op maandag twee wagens van medewerkers van het Rode Kruis besmeurd met menselijk uitwerpselen. Ook in de brievenbus van het Rode Kruis-lokaal vonden de medewerkers toiletpapier met stoelgang. 

Twee vrijwilligers waren de hele nacht van permanentie. Ze sliepen in het lokaal van het Rode Kruis. Toen ze 's morgens werden afgelost, ontdekte secretaris Thibo Bral dat hun wagens besmeurd waren met menselijke uitwerpselen. “Het lijkt erop dat men het Rode Kruis gewoonweg viseert, want op de wagens zijn onder meer de logo’s besmeurd", zegt Bral. "Onbegrijpelijk. Er hangen ook uitwerpselen aan de spiegels en de klinken en ook in onze brievenbus is toiletpapier met uitwerpselen gevonden. Dit is gewoonweg walgelijk. Wie doet nu zoiets?”

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

"Het is haast onverklaarbaar dat mensen ons viseren, terwijl wij compleet vrijwillig ten dienste staan van de bevolking. Sinds de coronacrisis zijn wij ’s nachts namelijk stand-by voor dringend ziekenvervoer”, zegt de secretaris van de afdeling Oudenburg-Jabbeke.

Wie getuige was van deze vandalenstreken of weet wie de dader is, wordt gevraagd de politie te bellen.

Meest gelezen