foto: Radio 2

Bedrijf maakt hygiënische deuropener: "We willen de opener gratis uitdelen aan ziekenhuizen en woonzorgcentra"

Het bedrijf Aspel uit Beringen heeft de HYDO20 ontworpen, waarmee je een deur kan openen zonder de klink aan te raken. Het plan is om ze gratis uit te delen aan ziekenhuizen en woonzorgcentra. Eerder ontwikkelde een bedrijf uit Leuven ook al een soortgelijk hulpstuk, speciaal voor 3D printers.

De HYDO20 is een hygiënische deuropener. Het is eigenlijk een soort van verlengstuk dat standaard op deurklinken gemonteerd kan worden. Zo kan je deuren openen en sluiten met je onderarm in plaats van met je hand. En dat is natuurlijk goed om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "We hebben al een grote test lopen in een woonzorgcentrum en die is heel positief", zegt salesmanager Koen Nijsens. "We willen daarom de komende weken uitbreiden en gratis leveren aan bijvoorbeeld ziekenhuizen. Zij mogen ons contacteren."

Het bedrijf heeft nu zo'n 2.000 stuks beschikbaar en wil die dus gratis uitdelen aan Belgische ziekenhuizen en woonzorgcentra, maar ook scholen en andere publieke gebouwen kunnen ze misschien gebruiken. "We kunnen tot 700 stuks per dag maken. Dus die 2.000 is geen eindpunt: we kunnen er nog meer leveren", zegt Nijsens.

Meest gelezen