Brand in magazijn in Emblem: buurtbewoners moeten ramen en deuren sluiten

In Emblem bij Ranst is er een brand ontstaan in een magazijn waar verf opgeslagen ligt. Door de rookontwikkeling kregen buurtbewoners het advies ramen en deuren gesloten te houden. Er raakte niemand gewond. Op het dak lagen mogelijk asbesthoudende golfplaten. De brandweer zal in de omgeving controleren of er asbestdeeltjes zijn vrijgekomen.

De brand ontstond maandagavond in een magazijn achter een woning op de Ranstsesteenweg in Emblem, bij Ranst. In het magazijn lag veel verf opgeslagen. De brand ging gepaard met grote rookontwikkeling. Het is nog niet zeker of er bij de brand giftige dampen zijn vrijgekomen. Daarom vraagt de politie uit voorzorg aan buurtbewoners om ramen en deuren gesloten te houden.

Knallen

Op het dak lagen mogelijk asbesthoudende golfplaten. De brandweer zal in de omgeving controleren of er asbestdeeltjes zijn vrijgekomen.

Bij de oproep van de brand was er ook melding van luide knallen. De brandweer zelf heeft geen knallen meer vastgesteld. Mogelijk ging dat om ontploffingen van spuitbussen.

Verkeershinder

De brand is onder controle, maar het magazijn is volledig verwoest. Niemand raakte gewond. Lokaal ontstond er veel verkeershinder, omdat de Ranstsesteenweg en de N14 afgesloten werden voor de bluswerken.

Meest gelezen