Videospeler inladen...

Braziliaanse president Bolsonaro stapt mee op in protest tegen coronamaatregelen

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is zelf mee gaan betogen tegen de coronamaatregelen van zijn gouverneurs. Bolsonaro lacht de corona-epidemie weg en noemt de maatregelen schadelijk voor de economie. 

In de Braziliaanse hoofdstad Brasilia zijn zowat 600 betogers opgestapt tegen de beperkende maatregelen om het coronavirus in te dijken. President Jair Bolsonaro leidde zelf het protest. Hij is tegen de maatregelen die zijn opgelegd door de gouverneurs van de deelstaten. 

De betogers eisten dat het Braziliaanse leger de macht zou overnemen van het parlement. Sommigen droegen protestborden mee met daarop de tekst 'militaire interventie met Bolsonaro.' "Ik ben hier omdat ik in jullie geloof en jullie zijn hier omdat jullie in Brazilië geloven", zei de president tegen de menigte vanaf de achterkant van een pick-uptruck (zie foto boven).

"Fantasie van de media"

Bolsonaro heeft al voortdurend kritiek geuit op die gouverneurs. Vrijdag ontsloeg hij de populaire minister van volksgezondheid omdat die in zijn ogen een te streng coronabeleid voerde. Bolsonaro vindt dat de maatregelen de economie schaden, hij noemt het virus "een fantasie van de media".

In Brazilië zijn meer dan 38.600 mensen besmet met corona. Er zijn al 2.400 doden gevallen. Brazilië telt daarmee het hoogste aantal besmettingen in Zuid-Amerika en staat op de elfde plaats in de wereld. Volgens een peiling is ruim twee derde van de Brazilianen wel voor de strenge maatregelen die hen moeten beschermen tegen de verspreiding van het virus. 

Bekijk hieronder de beelden van het protest:

Videospeler inladen...

Meest gelezen