Directeur Turnhoutse Sportschool: "Leerlingen tonen hun prestaties aan via sportapp Strava"

Aan de Sport- en Handelsschool in Turnhout worden de sportprestaties van de leerlingen vanaf nu gevolgd vanop de app Strava. "Onze leerkrachten hebben harder gewerkt dan ooit aan nieuwe lesmethoden", zegt directeur Marc Gorris van de Sport- en Handelsschool Turnhout op Radio 2 Antwerpen. 

"De zwembaden en sporthallen zijn uiteraard gesloten wat het niet eenvoudig maakt voor onze leerlingen in de sportrichtingen", zegt Marc Gorris, directeur van de Sport- en Handelsschool Turnhout. "Al hebben onze sportleerkrachten daar iets op gevonden. Ze stellen trainingsschema's op en leerlingen kunnen hun prestaties bewijzen aan de hand van de populaire app Strava", zegt Gorris.

Leerkrachten maken trainingsschema's en leerlingen tonen hun prestaties op Strava

Marc Gorris

Daarnaast krijgen de leerlingen in Turnhout ook nieuwe leerstof voor de klassieke vakken. "We hebben besloten de helft van de reguliere lestijden te voorzien voor de hoofdvakken. Heb je bijvoorbeeld 4 uur Nederlands, dan krijg je een thuiswerkpakket voor 2 uur. De andere vakken zoals geschiedenis of aardrijkskunde komen aan bod via een wekelijks veranderende beurtrol", zegt Gorris in "Start Je Dag". "We bieden onze leerlingen een mix van taken aan. Zo zijn er schriftelijke opdrachten en is ook live videocontact mogelijk. Daarnaast plaatsen onze leerkrachten instructievideo's op ons digitale leerplatform Smartschool. Die filmpjes kunnen de leerlingen op hun eigen tempo bekijken."

Paasvakantie? Meer gewerkt dan ooit

De directeur van de Sport- en Handelsschool Turnhout benadrukt dat leerkrachten zich meer dan ooit inspannen. "Van paasvakantie was er weinig sprake. Leerkrachten hebben zich volop moeten aanpassen en inwerken om de nieuwe leerstof digitaal tot bij de leerlingen te krijgen. De leerkrachten van de eerste graad waren de laatste dagen van de vakantie zelfs allemaal fysiek op school. Ze hebben paketten samengesteld voor hun vak. Vaak gaat het om nieuwe delen van werkboeken of oefenblaadjes. Daarna hebben leerkrachten die paketten naar alle leerlingen thuis gebracht zodat ze aan hun taken kunnen werken."

Meest gelezen